Navigation Menu+

Kent Lövgren

Digitala aliens, Internet invandrare & nätets innevånare

Vi lever idag i en allt mer digital värld, en värld som utvecklas i en sådan fart att inte ens den mest påläste hänger med. För oss som fortfarande kommer ihåg hur det var att köa på posten för att betala räkningarna, eller söka efter telefonnummer i telefonkatalogen kan tempot kännas övermäktigt.

Faktum är att med nätets, och kanske främst de sociala mediernas, intåg delades befolkningen upp i de som kon ihåg hur det var innan nätet, och de som idag ser nätet och de sociala medierna som en självklarhet som alltid funnits där.

För oss gamla analoga människor fanns egentligen bara två val, endera att försöka ”invandra” till nätet och de sociala medierna, eller lägga oss ner och dö. Att för oss gamla analoga människor ge oss ut i cyberrymden har inte varit helt problemfritt. De s.k. ”Internet innevånarna” tänker och beter sig inte som oss ”digitala invandrare” vilket gör att kulturkrockar ofta uppstår.

 

 

Beskrivning:

Årgång: Den ironiska generationen Ursprung: Sundsvall

Passar till: Alla företag och organisationer som önskar inspiration och ett kunskapslyft inom digital kommunikation såväl i de sociala medierna som på den egna webbsidan.

Näringsvärde:

 

25% Tjurighet (”Går inte” finns inte i mitt vokabulär)

25%  Nyfikenhet (Livet är ett långt lärande)

25% Kreativitet (Att skapa något varje dag gör mig glad)

25% Sång och dans (En gång artist, alltid artist) 

Avskiljare

Innehåll:

Kent Lövgren kåserar om vilka utmaningar som nätet och de sociala medierna fört med sig, vilka som finns där, hur olika nätbeteenden ser ut, vad som är bra och dålig nätkommunikation, samt vad man kan göra för att själv bli en mer effektiv ”Internet innevånare”.

Kent Lövgren är marknads- och kommunikationsstrateg med många år inom PR och reklambranschen. Han föreläser också inom områdena marknadsföring, varumärken, PR och sociala medier vid Mittuniversitetet, avdelningen för medie- och kommunikationsvetenskap (MKV). Med bakgrund som konsult och akademiker rör han sig obehindrat  mellan den teoretiska och den praktiska världen där han delar med sig av sina erfarenheter, tankar och betraktelser på ett inspirerande sätt.

Vad händer egentligen då när en ”Internet innevånare” försöker kommunicera med en ”Internet invandrare” som skyr dialog, eller när en av oss ”Internet invandrare” försöker sälja till Internet innevånare som inte lyssnar”?

 

BOKNING / FÖRFRÅGAN tel 070-340 90 78 eller info@kakafoni.nu

Facebooktwitterlinkedinmail