Navigation Menu+

Nils-Johan Tjärnlund

På upptäcksfärd i historien

Möt författaren och historikern Nils Johan Tjärnlund som berättar om fascinationen för det förflutna och vad vi idag kan lära oss av historien.

Beskrivning:

Årgång:

Ursprung:

Passar till:

Näringsvärde:

50% Historia

25% Inspiration

25% Uppvaknande

Avskiljare

Innehåll:

Vilka historiska händelser har format dagens Sverige? Hur kan man dra nytta av kunskaper om det förflutna för att förstå dagens samhällsförändring? Det finns en ökande insikt att vi behöver historien, hela historien, både för att förstå oss själva, våra privata gåtor, och för att begripa den gåta som är Sverige.”
Ett särskilt tema är att bistå företag och organisationer med kunskap om hur de kan dra nytta av sin egen historia för att förstå sin egen verksamhet, utveckla nya affärsidéer och stärka sitt varumärke. Att lära känna sin egen historia kan vara en nyckel till framgång!

”Jag föreläser om historia, ett ämne som ofta utmålas som torrt och onödigt, men som i själva verket bidrar med många svar på frågor som vi ställer oss idag. Hur kom mänskligheten till den punkt där vi är idag?”

Företagandets och entreprenörskapets historia är spännande. Det är en historia om nya innovationer, engagerade personer, fascinerande livsöden, internationella kontakter och ofta hårt slit.
I Sverige utvecklades det fria näringslivet på allvar i början av 1800-talet. Det är där vi hittar rötterna till dagens ekonomiska välstånd. Men också hos alla de småföretagare som har byggt upp en verksamhet i modern tid, och där många nu står redo att lämna över sitt livsverk till en ny generation.
Alla företag och organisationer har sin egen unika historia. Men många gånger är historien oberättad, både när det gäller stora och små företag. Att dokumentera och synliggöra den historien är viktigt för att skapa en stabilare grund för framtiden. Bland särskilda historiska teman som Nils Johan Tjärnlund kan tala om finns exempelvis:
Sundsvallsregionens historia – Träpatronepoken – Sundsvalls stenstad – Stadsbyggnad och arkitekter i Sverige omkring sekelskiftet 1900 – Kulturpersonligheter, som Lars Ahlin, Sigrid Hjertén, Olof Högberg, Kai Gullmar m. fl. – Norrländsk herrgårdskultur, en okänd dimension av Norrland – Ölets historia i Sverige – Om Nils Johan Tjärnlund

BOKNING / FÖRFRÅGAN tel 070-340 90 78 eller info@kakafoni.nu

Facebooktwitterlinkedinmail