Navigation Menu+

Andreas Brännlund

Flygande spårvagnar och opera i vattenfall

Möt konstnären och visionären Andreas Brännlund, en inspirerande föredragshållare som med konstens drivkraft skapar stadsvisioner, framtidsstäder, klagande körer och flygande spårvagnar. Ett mycket uppskattat föredrag som ger mersmak, idéer och energi!

Beskrivning:

Årgång: 1965

Ursprung: Sverige

Passar till: Företag, myndigheter och organisationer

Näringsvärde:

50% Kreativitet

100% Idéspruta (därav tidsbristen)

Avskiljare

Innehåll:

Berättar också hur vi ska bygga ett hållbart samhälle med konst och kultur som motor och mycket mer. Andreas är kreativ ledare och initiativtagare till den nyöppnade internationella konstarenan Lat.63 art arena på Frösö Park, Östersund. Konstarena är en arena för samtidskonst och öppnade med Heri Dono från Indonesien och nu senast en utställning med 5 konstnärer från Burma. Andreas är också svensk projektledare och för nätverket North Cultitude 6263 med mål att skapa ett aktivt nätverk med konst och kulturskapare på 62 och 63 breddgraden och jorden runt. Projektet syftar till att skapa en ny Kultur-Geografi på dessa breddgrader genom att vrida kartan och skapa projekt jorden runt i nio länder. Han arbetar med Hard Rain Project och scenkonst med musiker på 15 m höjd med 250m2 kjol för Stortinget i Oslo samt en Vattenfallsopera, fiberoptisk teater och massa inspirerande projekt.

 

”Jag berättar varför man ska göra stadsföreställningar med flygande spårvagnar, flygande älgar och  flygande symfoniorkestrar och det viktiga med klagokörer och vattenopera för att rädda klimatet samt hur man binder ihop 62 breddgraden jorden runt med konst och kultur.”

Stadsföreställningar: Sanna Drömmar, Bilder i Skymningen. Två stadsföreställningar. Jag arbetade med scenografi, del av manus och koordinering med idégivaren och konstnäriga ledaren Tuomo Haapala. 16 000 åskådare. Spännande process, stort deltagande och platsidentitetsskapande. Blandar alla kompetenser, kultur, dykare, klättrare, traktorförare osv…

BOKNING / FÖRFRÅGAN tel 070-340 90 78 eller info@kakafoni.nu

Facebooktwitterlinkedinmail